2021-11-24 13:00

Udflugt til Christiansborg til særudstilling om Margrete 1.

Dronningens Christiansborg viser kostumer og rekvisitter fra filmen Margrete 1. sammen med udstillingens hovedattraktion, Margrete 1.s gyldne kjole, som kun har været udstillet i Danmark ganske få gange, siden den forlod landet i 1600-tallet.

Margretes 1.s gyldne kjole vil nemlig som noget helt særligt blive bragt til slottet. Det er den eneste bevarede genstand, der kan knyttes direkte til hende. Normalt befinder den sig i Uppsala Domkirke, og har kun været udstillet i Danmark ganske få gange, siden svenskerne tog den som krigsbytte i 1659.

Der er udstillet kostumer og rekvisitter fra filmen såsom troner, kroner og en træhest, der knytter sig til sønnen, Oluf – Effekter, der bringes i spil med originale genstande fra Nationalmuseets samlinger.

Udstillingen omhandler Margrete 1.s liv, om hvordan hun samlede Norden i Kalmarunionen og det er derfor også oplagt at fortælle historien om Margrete 1. på Dronningens Christiansborg, hvor Margrethe 2. blev udråbt til Dronning for snart 50 år siden.

Vi mødes ved:
Dronningens Christiansborg, Prins Jørgens Gård 5, København K.
Pris: Inklusiv i entrébillet til De Kongelige Repræsentationslokaler: Voksne 95 kr.

Der er ikke angivet noget sted
Der er ikke angivet noget sted